Joomuk | MISTROVSTVÍ ČR 2017
16763
post-template-default,single,single-post,postid-16763,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

MISTROVSTVÍ ČR 2017

18 Lis MISTROVSTVÍ ČR 2017

Tak jako každý rok, i letos na podzim se konalo MČR v Taekwon-do ITF.
 
Místem konání bylo pro nás již tradičně sportovní centrum NYMBURK. Během sobotního a nedělního soutěžního dne se v hale objevili zástupci 30 škol ČESKÉHO SVAZU TAEKWON-DO.
 
Netradiční pro nás letos bylo ubytování, které jsme zvolili v nedalekých Poděbradech. Po příjezdu na místo a registraci už následoval zasloužený odpočinek a konečně tolik očekávané jídlo, na které někteří kvůli své váhové kategorii, tak dlouho čekali. Během tohoto krátkého času se mezi námi našli „noví specialisté na objednávání pizzy“ :-D, která poté byla snad skoro všude ……
 
Sobota i neděle už byla v soutěžním duchu a během obou soutěžních dní se našim závodníkům podařilo vybojovat celkem 2 zlaté, 4 stříbrné a 3 bronzové medaile, což v celkovém pořadí 30. škol stačilo na pěkné 14 místo pro školu JOOMUK.
 
Teď konkrétně k jednotlivým medailovým umístěním.
 
V sobotu mezi žáky získal 2. místo Szkandera Adam 2. místo v sestavách 4-3 kup, dále pak Frýdecká Sára si odnesla 3. místo v sestavách 6-5 kup, a vše završila Kolková Sára, která si po těžkých bojích velmi hezky vybojovala 2. místo ve sportovním boji do 44 kg.
 
 
Neděle pokračovala v podobném duchu, kdy mezi juniory hned zpočátku Michalák Lakšman vyhrál 1.místo v sestavách 6-5 kup,následně náš juniorský tým skončil na 3. místě v týmových sestavách. Po nich opět mezi jednotlivci Hlavica Zbyněk získal pěkné 2. místo v sestavách 4-3 kup a poté se ve sportovním boji do 63 kg společně s Petrem Štěpánem také z naší školy probojoval do finále. Jednalo se o bratrovražedný boj, na který jsou oba kluci z tréninku zvyklí, proto každý znal silné a slabé stránky svého protivníka. Po velmi pěkném souboji z boje nakonec vyšel vítězně Hlavica Zbyněk, který získal 1. místo a jeho parťák Petr Štěpán pěkné 2. místo.
 
Posledním závodníkem, který si ve sportovním boji do 56 kg vybojoval 2. místo byl Hrabovský Standa.
 
Všem závodníkům gratulujeme a přejeme mnoho dalších sportovních úspěchů. 🙂
 
trenéři